Mesaj din partea Asociația OvidiuRo

Dragi parteneri,
Ne dorim să sprijinim dezvoltarea comunității de profesori de pe Insula de Nisip, comunitate formată pe parcursul anilor în jurul Atelierelor de Vară Șotron, printr-o serie de activități, listate mai jos. Invitația de a participa se adresează celor care lucrează în învățământul preșcolar sau școli cu mulți copii din familii defavorizate (această comunitate este deschisă profesorilor activi, preocupați de învățarea autentică proprie și a copiilor, cărora le place să lucreze în echipă și să disemineze bunele practici aplicate de ei înșiși).
Anul acesta vom organiza o varietate de proiecte care vizează creșterea calității activităților de învățare, multe fiind organizate în parteneriat cu alte entități care au același scop.
Vă rugăm să vă alegeți dintre activitățile listate mai jos pe cele care corespund intereselor dumneavostră de formare și/sau să transmiteți acest mesaj către alți profesori care credeți că se potrivesc cu această comunitate. 
Selecția participanților se realizează în funcție de colaborarea anterioară și/sau de implicarea în activitățile pentru copii. Principiul de colaborare este simplu: acoperim costurile de participare (taxă, transport, cazare, resurse educaționale) pentru cei care organizează, ca voluntari, activități pentru copiii din familii defavorizate, în special cei preșcolari.
Mai jos găsiți lista activităților propuse, iar la finalul acestui email un link pentru a vă alege activitățile:
1. Șotron Doi: caravană training, aprilie-iunie, organizator OvidiuRo
Profesorul organizează 10 sesiuni săptămânale de 2 ore, în perioada aprilie-iunie, în care copiii care nu merg la grădiniță încă se familiarizează cu mediul de învățare din grădiniță și se înscriu pentru anul școlar următor. Resurse oferite: kituri pentru copii, suplimente nutritive, materiale didactice.
2. Atelierul ,,Un weekend altfel în Orașelul Cunoașterii" - curs de știință aplicată pentru profesorii din învățământul preuniversitar:  8-9 aprilie, x mai, București, organizatori Orășelul Cunoașterii&OvidiuRo (vezi agenda aici).
3. Audiere Publică: Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare inițială va crește calitatea în sistemul de învățământ din România?: 21 aprilie, organizator Coaliția pentru Educație
Tema: Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare inițială va crește calitatea în sistemul de învățământ din România? Doriți să propuneți o altă opțiune? 
Derulare: Toate persoanele interesate sunt invitate să-și exprime opinia trimițând o depoziție scrisă, audio sau video, în limba română sau englezăpână la 17 aprilie 2016, ora 23:00 completând acest formular (mai multe detalii aici). Comisia de experți (în curs de confirmare) a audierii publice va analiza toate depozițiile primite și va formula recomandări de politici publice. Raportul rezultat va fi publicat după 15 mai, transmis tuturor participanților la consultarea publică și discutat cu reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. În comisia de experți au confirmat Daniel David, Șerban Iosifescu și Mihaela Singer.
4. Conferința de educație timpurie ,,Fericirea se învață de mic": 11-13 mai, București, organizatori Gradinița Acorns&OvidiuRo. Mai multe detalii gasiti aici.
5. Ateliere pentru educatori și învățători în metoda Orff: 20 mai, București, organizator Asociația Dalcroze România
Exerciții de concentrare, coordonare, reacție, expresie, dezvoltare corporală prin și pentru muzică. 
Educarea sistemului nervos prin exerciții de reacție în scopul de a crea o comunicare rapidă între creierul care concepe și corpul care execută.
Integrarea unei noțiuni muzicale pentru persoane de la 3 la 100 de ani.
Final de iunie 2016: Conferința de final va reuni specialiști din mai multe țări, care vor aborda teme legate de muzică, pedagogie muzicală și aplicabilitatea muzicii în diverse domenii. http://dalcroze.ro/proiecte/
6. Ateliere de Vară Șotron: caravană training, iunie-septembrie
Structurate într-un modul de două săptămâni, Atelierele de Vară pot fi adaptate pentru copiii între 3 și 14 ani. Cu ajutorul unui set special de materiale Şotron compus dintr-o carte-caiet, hărți, magneți-planetă și materiale didactice, copiii explorează lumea care îi înconjoară, pornind de la propria identitate, până la comunitatea din care fac parte și mult mai departe, până la alte galaxii. Special create pentru programele de vară din comunitățile dezavantajate, Atelierele Șotron pun bazele unui nou model de învățare ce invită la explorare, investigare și discuții structurate, toate pentru a-i învăța pe copii să înțeleagă, să interpreteze și într-un final să „cucerească” lumea ce îi înconjoară. Puteți citi mai multe despre Ateliere pe site-ul nostru aici sau pe grupul de Facebook aici.
7. Atelier Unități de investigare - aplicații: caravană training, Betsy Grob, specialist în educație timpurie, x iunie, organizator OvidiuRo
8. Inaugurare centru training&gradiniță, Araci, octombrie
Accesând acest link vă puteți alege activitățile, iar dacă aveți nevoie de informații suplimentare vă rugăm să ne sunați la 0722 967 216 sau să ne scrieți la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Toate cele bune,
Maria